Våravslutning med resa till Norrbyskär, 11 juni 2015

Bussen avgick från Navet kl 8, med ett antal stopp för påstigande efter vägen. Vi var 47 deltagare.

Vi fikade vid Mosjön, där styrelsen bjöd på kaffe och färdiggjorda smörgåsar.

Vi tog färjan över till Norrbyskär och startade med en härlig Skärgårdsbuffé innan vi satte oss på tåget för en guidning av sågbrukssamhället Norrbyskär. Om minnet sviker så kan ni få en repetition på länken   http://www.norrbyskar.se/.

Guiden är född på Norrbyskär och var mycket engagerad. Hon gav oss en mycket livfull inblick i hur livet var under de 60 åren som bruket var i drift, från 1892 till 1952.

Klockan 15.15 var det dags att gå ombord på färjan för avfärd mot Sundsvall. Vi gjorde en bensträckare i Örnsköldsvik och var i Sundsvall framåt 19-tiden, efter en mycket intressant och trevlig dag tillsammans med glada och nöjda Teleseniorer!

Uteaktivitet, tisdag 19 maj 2015

Elsy informerar

Ett 40-tal Teleseniorer träffades vid Dalstugan Sidsjön för frågeslinga och korvgrillning. Vi hade tur med vädret vilket gjorde aktiviteten extra lyckad.
Till att börja med instruerade Elsy Danielsson från Korpen hur man använder gåstavar, värmer upp och stretchar. Huvudbudskapet är att var och en lägger sig på en lämplig nivå och inte tar i för hårt i början. En annan viktig sak är att man ska rätt längd på stavarna. 
Du som vill veta mer, kontakta Korpens instruktör Elsy Danielsson tel 060-310 02 eller gå in på Stavgångsakademin: http://www.stavgang.se/
Efter instruktion och uppvärmning fick vi praktisera stavgång med frågeslinga runt Sidsjön.
Därefter bjöds det på grillkorv, dryck och kaffe.
Träffen avslutades med genomgång av rätt svar och prisutdelning.

 

 

Elsy från Korpen

Uppvärmning

Mera uppvärmning

Första frågan

Gu...va svårt!

Sista frågan

Eva rättar

Proffsiga korvgubbar

Korv, fika och fotografering

Dags för prisutdelning

Utflykt Vägen Västerut

Vy över slalombackarna i Klövsjö

Den 23 april 2015 åkte Teleseniorerna (54 personer) med Mickes Buss. Färden gick västerut med första anhalt i Östavall där det bjöds på fika. Besöket på flottningsmuseet fick tyvärr ställas in på grund av kyla och ouppvärmd lokal. Så det får bli en annan gång.
Därefter åkte vi till Kullens gårdsmejeri i Klövsjö där man kunde köpa ostar och annat hemgjort från trakten.
Sedan åkte vi till Persåsen och Wikners som grundats av Leif Wikner. Där hälsade Leif välkommen och berättade om företagets bakgrund och sin patenterade "tupp" som är deras varumärke. Vi avnjöt en tvårätters lunch och kunde sedan botanisera bland vackra träalster i butiken. 
Slutligen gick färden mot Pilgrimstad och Jämtlands Bryggeri där vi fick en intressant föredragning och visning av bryggmästare Mats Nyström. Företaget startade 1995, har ett 10-tal anställda och producerar 800 000 l öl per år. 
Därefter gick färden åter till Sundsvall samtidigt som vi bjöds på några roliga historier i bussen.

 

Ankomst till Östavall

Vid fikabordet

Framför gårdsbutiken i Klövsjö

Hm... vilken ska vi ta?

Det blev getmese och en komjölks-ost från trakten

Leif Wikner hälsar välkommen

Lunchgäster och åhörare

I butiken

Lampor i svepteknik

Vår reseledare Kenneth

Ankomst till Pilgrimstad och Jämtlands Bryggeri

Bryggmästare Mats Nyström berättar

Mats, bryggmästare, platschef, städare mm

Rundvandring

Intresserade seniorer

Studiebesök på Vasabryggeriet

Ett gammalt varumärke

Den 19 mars 2015 åkte 24 glada Teleseniorer på studiebesök till Vasabryggeriet.

Vasabryggeriet finns i Njurunda i nyrenoverade industrilokaler om c:a 3 300 m2 yta. Man är 16 fast anställda och omsätter c:a 40 miljoner kr/år.

Företaget har 19 olika varumärken som t ex Guldus, 21, Rio, Portello och Syd.
Läs mera på http://www.vasabryggeri.se/

Vi bjöds på gott fika samtidigt som Lennart Nordin och Paul Nilsson gav oss en mycket intressant och humoristisk berättelse om företaget. Hur det bildades, dess utveckling, hur man tvingades flytta på grund av ny E4-sträckning och fram till dagens verksamhet. En lång resa med hårt arbete, många dråpligheter och fokus på affärer, Kunderna och givetvis lönsamhet.

Sedan visades vi runt och fick se produktionen. Avslutningsvis lite provsmakning och var sin kasse med två läskedrycker.

 

Paul och Lennart berättar

Intresserade åhörare

Lennart visar buteljering

Roboten Robby travar färdiga flaskpaket

Lennart berättar om processen

Produkter färdiga för skeppning

Provsmakning