Aktiviteter hösten 2019

På den här sidan hittar du referat från våra aktiviteter.

Vill du veta mer om vilka aktiviteter som är under hösten, hittar du dem under Kommande aktiviteter.

Stadsvandring och gemensam middag 17 september 2019

Vi var 25 teleseniorer som deltog i stadsvandringen. Johanna Ulfsdotter började med att berätta om Vängåvan och Sundsvalls Enskilda bank, senare Sundsvalls bankens fastighet. Därifrån gick vi vidare till Esplanaden till Sparbankshuset och Sveabiografen. Vi fortsatte till Hedernspark och Stadshuset. Nästa stopp var Hedbergska parken med Hedbergska huset, Hantverkshuset och Villa Port Arthur. Vi gick vidare till Storgatan med bl a Bernska huset, Holmströmska huset och Granska huset. Vi fortsatte gatan ner och tittade på husen på Storgatans östra del och avslutade vandringen med att gå in i trappuppgången till Elfströmska huset och titta på målningarna.

Stenstadens fastigheter har uppförts under ett par årtionden efter branden 1888 och med arkitekter som verkligen satt sin prägel på husen och deras fasader. Fasaderna talar om vilka verksamheter som finns där. Det var en väldigt intressant eftermiddag och Johanna delade med sig av sitt stora kunnande om vår stenstad och förhoppningsvis kommer vi att höja blicken och titta på fadsaderna när vi går runt i staden.

Dagen avslutades med att vi gick vidare till Gambrinushallen för att äta en gemensam middag och prata om den fantstiska vandring som Johanna bjudit oss på.

 

Johanna Ulfsdotter vår duktiga guide

Stenstadens vackraste hus?

Vackra fönster

Fantastiska väggmålningar

Vackra tak vid entrén

Surströmming på restaurang Grankotten 31 augusti 2019

Teleseniorernas Förening samlades för att tillsammans avnjuta årets surströmming.

Vid entrén till Restaurang Grankotten hälsades alla välkomna och gästerna fick varsin klädnypa, med sitt namn på.

På Restaurang Grankotten stod Surströmmingsbuffén vackert uppdukad med härligt doftande surströmming med tillbehör, men också med bl.a. sill, räkor och västerbottenostpaj med mera.

Ett koncentrerat rensande startade och sen kunde strömmingen med tillbehör avnjutas.

Därefter blev det många givande samtal och glada skratt.

Kajsa drog igång med lite allsång, bland annat med en snapsvisa och en kaffevisa, vilket blev mycket uppskattat.

Kvällen avslutades med kaffe och lingonkaka med vaniljsås.

Mätta, glada och nöjda med en trevlig kväll tillsammans ser vi fram emot nästa aktivitet – Stadsvandring i Stenstan den 17 september.