Bild från den första hemsidan

Bild från den första hemsidan

Här hittar du reportage från aktiviteter från 2015 och fram till 2020.
Se flikarna ovan.


På grund av ändrad hemsides-lösning (det gamla företaget upphörde),
så ligger reportage från 2021 och framåt direkt här inunder. 

Dela den här sidan

Årsmöte måndag 21 juni 


På grund av pandemin, ett försenat årsmöte.

Du hittar referat och protokoll under Årsmöten


Julmiddag på Grankotten

Den 8 december samlades 70 glada Teleseniorer på Grankotten, Norra Berget för att avnjuta det goda julbordet. Vi fick en egen avdelning plus att vi hämtade maten i små grupper, så det hela kändes tryggt ur Covid-synpunkt. 
Maten var både riklig och god, stämningen likaså.
Det var som vanligt trevligt att få träffa gamla arbetskamrater.

Nu snickrar vi på ett vårprogram som tyvärr är osäkert på grund av Covid.
Årsmötet måste tyvärr flyttas till mars eller april som det ser ut just nu (januari 2022).Medlemsträff 10 november


Medlemsträff i Stadshuset

Vi var 23 medlemmar som slöt upp.

Den tidigare kriminalpolisen Lennart Westberg höll ett uppskattat föredrag om sina erfarenheter från polistjänstgöring i Stockholm och Sundsvall. Förutom patrullering och ingripandeverksamhet i uniform till fots och i bil har Lennart tillhört polisens regionala insatsstyrka mot farliga (beväpnade) personer, varit utredare av ungdomsbrott och arbetat med brottsförebyggande uppgifter.
    Lennart inledde med en liten frågesport: vilka två terrorbrott i Sverige är de mest omfattande i termer av antalet dödade personer (vardera fem offer)? Det är dels attentatet mot Norrskensflamman 1940 och uzbeken Akilov som 2017 körde ihjäl fyra kvinnor och en man med en stulen öllastbil på Drottninggatan i Stockholm. 
   Bland mycket annat berättade Lennart om vikten att med en naturlig pondus och auktoritet bemöta människor så att de får förtroende för polisen och i förhör ex ställer upp som vittnen av olika brott. Som polis i olika funktioner betonade Lennart även vikten av att kunna ”koderna” i olika områden: ex vilka är de dolda informella beslutsfattarna i olika klaner i en förort? TV-serien ”Den tunna blå linjen” gav enligt Lennart en godtagbar realistisk bild av polisarbetet.
    Förutom intressanta reflektioner över dagens polisarbete gav Lennart även en intressant kort skildring av Sundsvallspolisens historia. Vid 1800-talets slut var Sundsvallsdistriktet världens största exporthamn för sågade trävaror. Detta medförde en idag ofattbar kriminalitet i form av misshandel, personrån och stölder. Dessutom en omfattande prostitution och fylleri i Sundsvall.
   Lennart avslutade positivt med att betona att dagens svenska ungdom är den generellt mest skötsamma och laglydiga som Sverige haft på över 50 år. När det gällde dödsskjutningarna i vissa förorter i storstäderna nämnde Lennart de klara framgångar som polischefen Ulf Merlander i Göteborg visat: *En polischef som planerar taktiskt korrekt och framför allt får sin personal med sig!”.

Efter Lennarts föredragning åt vi lunch som Bryners serverade.

TACK Lennart för en intressant föredragning och TACK alla ni som deltog!


Lennart berättar