Julbord på Grankotten Norra Berget 5 december 2019

Vi var 90 förväntansfulla teleseniorer som träffades på restaurang Grankotten Norra Berget för att äta julbord.

Ordförande Christina hälsade alla hjärtligt välkomna till årets julbord. Det är tredje gången som vi träffas på Grankotten för att äta julbord.

Vi började med att dricka ett glas glögg innan vi lät oss väl smaka av Grankottens välsmakande julbord. Det är ett julbord som innehåller allt man kan önska sig.

Bl a inlagda sillar, lax i olika former, skinka, korvar, janssons frestelse, bakverk och ett gottebord.

Efter att vi ätit oss riktigt mätta passade vi på och önskade varandra

en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Teater med buffé på Söråkers Folket Hus 13 nov 2019.

49 st Teleseniorer hade anmält sig till denna aktivitet; 40 st åkte med den abonnerade bussen och övriga tog sig till Söråker med egen bil. Färden gick till Söråkers Folkets Hus där Teleseniorerna såg teatern Tillbaka innan midnatt som Timrå Riksteaterförening arrangerade. När vi kom fram så var den goda maten framställd och efter kaffet intog vi våra platser i  salongen. Den kanadensiska thrillern har spelats över hela världen men aldrig i Sverige förrän nu i en samproduktion mellan Västerbottensteatern och Profilteatern. Den utspelas i ett ödsligt övergivet hus på landet i Västerbotten och det började med en knall i vedspisen som fick oss att hoppa till och fortsatte sedan med många andra läskiga skräckeffekter. Det var ingen risk att någon skulle somna i publiken i alla fall. Det var spänning på hög nivå, psykologisk manipulation och en kamp på liv och död med olika skräckeffekter, musik, ljus och även humor. Skådespelarna var mycket bra och det var nog ingen som kunde ana hur slutet skulle bli. Efter teaterns slut så åkte vi hem och konstaterade att det varit en trevlig och händelserik kväll på Folkan i Söråker.

Studiebesök på Sundsvalls tidning 22 oktober 2019

Vi var 21 Teleseniorer som var på studiebesök på Sundsvalls Tidning Mitt Media den 22 oktober. Camilla Dückhow och Roland Engström tog emot oss, vi började med en kopp kaffe och under tiden så berättade de om tidningens utveckling från att bara vara papperstidning till e-tidning och allt vad det innebär. Sedan blev vi guidade runt i lokalerna av Roland och pratade bl.a. med Robin Brinck som visade hur han arbetade.

ST ingår i MittMedia och där ingår 28 dagstidningar, gratistidningar, sajter, appar och digitala plattformar m.m. Sedan april 2019 så ingår de i Bonnier News.

Det var en mycket intressant förmiddag som avslutades med en gemensam lunch på Arena restaurangen.

Roland Engström informerar
Roland Engström informerar
Robin Brinck berättar om sitt jobb
Robin Brinck berättar om sitt jobb

Stadsvandring och gemensam middag 17 september 2019

Vi var 25 teleseniorer som deltog i stadsvandringen. Johanna Ulfsdotter började med att berätta om Vängåvan och Sundsvalls Enskilda bank, senare Sundsvalls bankens fastighet. Därifrån gick vi vidare till Esplanaden till Sparbankshuset och Sveabiografen. Vi fortsatte till Hedernspark och Stadshuset. Nästa stopp var Hedbergska parken med Hedbergska huset, Hantverkshuset och Villa Port Arthur. Vi gick vidare till Storgatan med bl a Bernska huset, Holmströmska huset och Granska huset. Vi fortsatte gatan ner och tittade på husen på Storgatans östra del och avslutade vandringen med att gå in i trappuppgången till Elfströmska huset och titta på målningarna.

Stenstadens fastigheter har uppförts under ett par årtionden efter branden 1888 och med arkitekter som verkligen satt sin prägel på husen och deras fasader. Fasaderna talar om vilka verksamheter som finns där. Det var en väldigt intressant eftermiddag och Johanna delade med sig av sitt stora kunnande om vår stenstad och förhoppningsvis kommer vi att höja blicken och titta på fadsaderna när vi går runt i staden.

Dagen avslutades med att vi gick vidare till Gambrinushallen för att äta en gemensam middag och prata om den fantstiska vandring som Johanna bjudit oss på.

Johanna Ulfsdotter vår duktiga guide
Johanna Ulfsdotter vår duktiga guide
Stenstadens vackraste hus?
Stenstadens vackraste hus?
Vackra fönster
Vackra fönster
Fantastiska väggmålningar
Fantastiska väggmålningar
Vackra tak vid entrén
Vackra tak vid entrén

Surströmming på restaurang Grankotten 31 augusti 2019

Teleseniorernas Förening samlades för att tillsammans avnjuta årets surströmming.

Vid entrén till Restaurang Grankotten hälsades alla välkomna och gästerna fick varsin klädnypa, med sitt namn på.

På Restaurang Grankotten stod Surströmmingsbuffén vackert uppdukad med härligt doftande surströmming med tillbehör, men också med bl.a. sill, räkor och västerbottenostpaj med mera.

Ett koncentrerat rensande startade och sen kunde strömmingen med tillbehör avnjutas.

Därefter blev det många givande samtal och glada skratt.

Kajsa drog igång med lite allsång, bland annat med en snapsvisa och en kaffevisa, vilket blev mycket uppskattat.

Kvällen avslutades med kaffe och lingonkaka med vaniljsås.

Mätta, glada och nöjda med en trevlig kväll tillsammans ser vi fram emot nästa aktivitet – Stadsvandring i Stenstan den 17 september.

Dela den här sidan