Kalle Moraeus i Orsa med TV-inspelning 11-12 juni 2017

Söndag morgon den 11 juni började färden mot Orsa med 53 förväntansfulla Teleseniorer. På vägen dit gjorde vi två stopp, en vätskekontroll och nästa i Furudal där vi drack kaffe och åt en smörgås. Sedan gick färden vidare till Orsa där vi åt middag på McGregors vid Orsa Camping och sedan bänkade vi oss inne i i det fullsatta tältet där tv inspelningen började. Artisterna denna kväll var förutom Kalle Moraeus också Lisa Ekdahl, Lazee, Miss Li och Arvingarna, artister som passade olika smaker. Det var intressant att se och höra hur det går till vid inspelning och alla omtagningar. Enligt studiomannen så gick det ovanligt snabbt att spela in programmet, han berättade att det ofta tar flera timmar än det tog när vi var där. Det var en mycket trevlig kväll. Vi avslutade kvällen med korv med bröd vid bussen innan vi åkte till Hotell Mora Parken där vi sov.

Morgonen efter åkte vi mot Rättvik och vidare på den vackra Turistvägen till Tällberg där det blev lite shopping. Därefter åkte vi till Leksand där vi klev ombord på M/S Gustaf Wasa och åkte en tur runt vackra Siljan. Efter en god lunch ombord åkte vi till Leksands Bröd som frestade med många olika sorters bröd och det blev shopping även där. Så småningom styrde vi kosan hemåt via Borlänge, Falun, Gävle och konstaterade att vi haft två mycket roliga dagar tillsammans.

Våravslutning på Norra Berget 14 juni 2017

Välkommen!

Välkommen!

Vi var c:a trettio glada Teleseniorer som sammanstrålade vid danslogen på Norra Berget

Efter att Christina hälsat välkommen fick vi en guidning av Intendent Ulrika Stenbäck som tog oss med på en vandring bland byggnaderna och upp mot utsiktsplatsen. 

Sedan åter till danslogen där det vankades grillkorv, dryck och fika.

Solen strålade och vi med den.

Före kaffet tog vi en gruppbild i solen och efter kaffet avslutades träffen med en ”enmansföreställning” av Jana Lind-Olsson där hon gestaltade Raholms-Kajsa på ett roligt och levande sätt. Raholms-Kajsa var en viljestark kvinna som levder på södra Alnön. Hon föddes 1838 och levde fram till 1916. 

Efter föreställningen avslutades träffen och vi önskade varandra en riktigt

Skön Sommar!

Guiden Ulrika
Guiden Ulrika
Guidad tur
Guidad tur
Samvaro
Samvaro
Jana gestaltar Raholms-Kajsa
Jana gestaltar Raholms-Kajsa
Åhörare
Åhörare

Bricken på Svartvik 16 augusti 2017Teleseniorerna är gärna med där det händer. Nu var vi ett gäng som hade bokat
kvällen den 16 augusti för att uppleva utomhusföreställningen, som baserades på böckerna
om ”Bricken på Svartvik”. Vädrets makter var med oss och det bjöds på en härlig kväll av
fantastiska skådespelare. Första akten handlade om strejken på Svartvik. I pausen smakade det gott med kaffe och bullar. Därefter fortsatte teatern med Bricken´s längtan efter kärlek.

Dela den här sidan