Julbord på Grankotten Norra Berget 2018

Vi var 108 teleseniorer som på torsdagen den 6 december samlades på restaurang Grankotten Norra Berget för att umgås och äta julbord.

Ordförande Christina hälsade alla hjärtligt välkomna och berättade att vi nu är 250 medlemmar i föreningen. I år har vi blivit 24 nya medlemmar och 14 av dessa var med och åt julbord. Kul att vi blir fler teleseniorer och att så många deltager i våra aktiviteter. Hon hoppades att vi alla skulle låta oss väl smaka.

Vi började med glögg och mingel innan vi satte oss till bords för att äta Grankottens fina julbord med sill, skinka och allt som hör ett julbord till.

Mätta och belåtna tittade vi ut över vår vackra stad, där ljusen lyste som riktiga juveler. Vi passade på och önskade varandra

en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

108 deltog
108 deltog
Välkomstglöggen
Välkomstglöggen
Fantastiskt sillbord
Fantastiskt sillbord
Trevligt att träffas
Trevligt att träffas
Skål för en trevlig afton
Skål för en trevlig afton

Studiebesök Sveriges Radio P4 Västernorrland 13 september 2018.

Vi var 25 glada medlemmar som besökte Sveriges Radio. Kanalchef Susanne Helsing hälsade oss välkomna och berättade om P4 Västernorrland där man bl.a. kan höra lokala nyheter, lokal kultur, sport och barnprogram. Varje dag lyssnar fler än tre miljoner i mer än tre timmar på programmen i P4.

Utbudet är brett och folkligt med program som Melodikrysset, P4 Extra, Ring så spelar vi, Svensktoppen, Karlavagnen m.m.

P4 är också kris- och beredskapskanal som ständigt kan förse allmänheten med viktig information.

Vi bjöds på fika och därefter visades vi runt i lokalerna och det var fullt med aktiviteter på gång.

Vi fick komma in och se Magnus Leijon i sändning av förmiddagsprogrammet vilket var mycket uppskattat.

Vi fick även en liten pratstund med Karin Lönnå när hon förberedde sitt eftermiddagsprogram.

Det var ett mycket intressant studiebesök.

Glada i hågen fortsatte vi sedan till BroKrogen där vi åt en god lunch tillsammans.

Susanne Helsing
Susanne Helsing
Magnus Leijon
Magnus Leijon
Karin Lönnå
Karin Lönnå
Redaktionen
Redaktionen
Sammanfattning av besöket
Sammanfattning av besöket

Operakväll 9 oktober 2018

En skara förväntansfulla Teleseniorer embarkerade bussen för att ta oss till Söråkers Folkets Hus med middag och efterföljande operaföreställning. Ett antal Teleseniorer hade också tagit sig dit för egen maskin. Vi bjöds på välkomstdrink med tilltugg och fick litet information av verksamhetschefen Christina Thonman. Efter middag med lax blev det så dags för att inta platserna och avnjuta sändningen från the Metropolitan Opera i New York av AIDA. Guiseppe Verdi skrev operan som hade urpremiär julaftonen 1871 på Kairos Operahus. Titelrollen spelades/sjöngs av Anna Netrebko.

Operan har 4 akter, utspelar sig i Egypten under faraonernas tid. Den version som vi tog del av har 2 st pauser, som var ganska långa. Tid för att sträcka på benen, ta en kaffe eller något annat. Det förekom intervjuer av huvudrollsinnehavarna under pauserna. Var intressant att höra deras tankar kring operan.

Nöjda och överväldigade av det vi upplevt steg vi på vår abonnerade buss och var så småningom hemma kring midnatt eller litet senare.

Vi började med middag
Vi började med middag
Sändningen var från the Metropolitan
Sändningen var från the Metropolitan
Vi hade bra platser.
Vi hade bra platser.
Information av Christina Thonman
Information av Christina Thonman

Referat från Söråkers Folketshus

GES Skule 12 augusti 2018

Vi var 36 teleseniorer som äntrade bussen för att åka till Skule naturscen och se GES konsert. Innan vi kom fram till Skule gjorde vi ett stopp hos Björkuddens Hotell och Restaurang för middag. Där serverades kokt torskrygg, pressad potatis, vinsås och bönor. Efter maten fick vi kaffe och blåbärspaj. Mätta och belåtna for vi vidare vidare mot Skule och konserten. Vi intog våra platser och väntade på att konsertens skulle börja.

Eric Gadd inledde konserten. Han spelade några av sina låtar. Tyvärr stördes hans framträdande av en räddningshelikopter, som hämtade en skadad på berget.

Det blev en kortare paus, för att helikoptern och ambulansen skulle kunna transportera den skadade från platsen innan GES intog scenen.

Äntligen var det dax för GES dvs. Glennmark. Eriksson och Strömstedt att inta scenen. De kallar sig världens äldsta pojkband och de gav verkligen allt. Publiken sjöng med och njöt av alla kända låtar och stämningen. Efter två timmars intensivt spelande och sjungande tackade GES för sig och det var dax för oss att gå till bussen för hemfärd.

Göran skjutsade oss till Navet och släppte av några i Sörberge och Timrå på vägen. Tack alla som var med!

Erik Gadd
Erik Gadd
Räddningshelikoptern
Räddningshelikoptern

Dela den här sidan